Atelier

Diaro heeft een eigen atelier dat is gesplitst in 5 afdelingen. Te weten: CAD (3D tekeningen), CAM (machines die wasmodellen produceren), Gieterij, Goudsmederij en Diamantzetterij.

  • De CAD afdeling zorgt ervoor dat alle ideeën worden omgezet in een softwarepakket tot een 3D computermodel.
  • De CAM afdeling zorgt ervoor dat alle computermodellen worden uitgeprint of gefreesd in was. Deze modellen zijn direct te verwerken via de verloren was methode die alle gieterijen gebruiken.
  • De gieterij kan direct de wasmodellen opbomen en gieten in zilver of goud. Diaro giet geen grote series, maar is juist gericht op enkele stuks.
  • De goudsmederij kan de gegoten modellen afwerken en monteren tot een verkoop klaar product. Ook kleine reparaties worden hier verricht.
  • De Diamantzetterij verzorgt uw briljant zetwerk tegen een scherp tarief. Wij maken gebruik van een microscopische zetmethode. Wij zetten hoofdzakelijk diamant, maar kunnen nagenoeg alle edelstenen en mineralen in nagenoeg iedere vorm verwerken.

Algemeen
Diaro maakt gebruik van de laatste computertechnieken en wij zetten uw schetsen en ideeën om in een digitale 3D tekening. Hiervoor maken wij o.a. gebruik van de programma's  Matrix® en Zbrush. Onze ervaring met deze programma's maakt het mogelijk nagenoeg alle mogelijke vormen te digitaliseren. De tekeningen zijn universeel met alle andere 3D software pakketten en daardoor is het mogelijk eenvoudig samen te werken met grote en kleine bedrijven op het gebied van Rapid Prototyping (Rapid Prototyping is een verzamel uitdrukking voor het produceren vanuit digitale ontwerpen d.m.v. computergestuurde machines). Ook maakt onze software het mogelijk om een 3D ontwerp om te zetten in een fotorealistische afbeelding. Deze afbeelding (.JPG) is eenvoudig te versturen via mail en zo kunt u op afstand met uw klant communiceren over uw ontwerpen. Dit bespaart veel tijd, waardoor het gehele traject van begin tot eind aanmerkelijk korter wordt. Er zijn zelfs bedrijven die onze afbeeldingen gebruiken om een catalogus te maken. Zo wordt veel geld bespaard op fotografie en moeder modellen.

Copyright © 2014 Diaro. Alle rechten voorbehouden. Webdesign door Internetbureau Antum